Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Η απόλαυση της ψηφιακής ανάγνωσης

Perfecto-Capucine pixabay.com

 Με την ευκαιρία της εβδομάδας "Διάβασε ένα ebook"  διαβάστε τις προτάσεις μου για ελεύθερη ψηφιακή ανάγνωση απο τις εκδόσεις Σαΐτα:

Δημήτρης Νίκου, Ονείρωξη,  μια νουβέλα για τον Έρωτα που στροβιλίζει σε πλασματικά ή πραγματικά πάθη. Ένας άνδρας, στο μισοσκόταδο, ακουμπάει σε μια βρώμικη μάντρα και κοιτάζει ψηλά, στο παράθυρο εκείνης, διψασμένος για φως, για το φως της. Μια θελκτική φιγούρα γίνεται σκιά που τον ακολουθεί παντού, μια χίμαιρα που τον στοιχειώνει, οδηγώντας τα βήματά του, σαν σκοινοβάτη πάνω από γκρεμό. Έρωτας, που είναι θάνατος και λύτρωση μαζί, ηδονή και σπαραγμός, έρωτας απόλυτος, κορυφαίος, πάθος πόθος, πειθώ και εξαναγκασμός. 

Λιλή Γάτη, Εξ αίματος. Η ιστορία του Μπάμπη, ενός βιοπαλαιστή, απλού μεσόκοπου οικογενειάρχη. Άφησε το χωριό του, ήρθε στην πρωτεύουσα, παντρεύτηκε, και πάσχει από όλα τα άγχη και τα βάσανα του καθενός μας. Α, είναι και ολίγον έως πολύ κατά φαντασίαν ασθενής. Τα έχουμε ξαναδιαβάσει αυτά, θα μου πείτε. Γιατί μας το προτείνεις; Γιατί ο Μπάμπης έχει προβοσκίδα. Αντέχετε να δείτε τη ζωή μέσα από τα μάτια ενός κουνουπιού;

Νίκος Καρακάσης, Who the hell is Max. "Μα ποιος είναι ο Μαξ επιτέλους;" ήταν η απορία του κάθε πολίτη της χώρας, μια απορία που βασάνιζε τον πρωθυπουργό, αλλά και τον απλό έμπορο που σε μια νύχτα είδε τα χρήματά του να μετατρέπονται σε σκόνη. Οι δημοσιογράφοι, οι οικονομολόγοι, οι επιστήμονες έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά. Πού χάθηκαν τα μετρητά; Τι θα γίνει τώρα; Θα δώσει λύση ο πρωθυπουργός ή θα συνεχίσει να κυνηγάει τον έρωτα της ζωής του, όπως προέβλεψε ο Μαξ στην ιστοσελίδα του;

Ευτυχία Κανάρη, Θάνατος, καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας.Η Ζωή και ο Άγγελος. Ο Αρχάγγελος και η Συννεφένια του. Εννιά χρονών παιδιά όταν ανακαλύπτουν πως ο καθένας κρατάει στα χέρια του το μισό του άλλου. Σε ένα χορταριασμένο χωράφι στην Αίγινα, εκεί που τους περιμένουν τα αστρολούλουδα να στολίσουν αθώα παιδικά κεφάλια. Υπάρχουν όμως κι η Άννα κι ο Αντώνης, παιδιά κι αυτά, για τόσο λίγο. Εκεί στον Ανθόκηπο, όλα αρχίζουν κι όλα τελειώνουν.

Μίνως Αθανάσιος Καρυωτάκης, Αφύπνιση. Για τους λάτρεις του fantasy. Νέα Υόρκη, σήμερα. Κανένας δεν υποπτεύεται ότι υπάρχουν και ζουν ανάμεσα στο ανώνυμο πλήθος κάποιοι χαρισματικοί άνθρωποι. Ένα παιδί θα τους αποκαλούσε σούπερ ήρωες. Ένας ενήλικος ανάλογα με τον χαρακτήρα του θα τους έλεγε μεταλλαγμένους ή φρικιά ή κατά το πολιτικώς ορθότερο, διαφορετικούς. Καταιγιστική πλοκή σε αυτό το μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας, που όμως μπορεί άνετα να διαβαστεί και σαν ψυχογράφημα του σύγχρονου ανθρώπου. 

Φυσικά δεν είναι μόνο αυτά. Για πολλές πολλές ακόμα επιλογές επισκεφθείτε τις εκδόσεις Σαΐτα. Γιατί κάθε βιβλίο έχει κάτι να μας δώσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημήτρης Νίκου: Οδοιπόρος

  Σαν άλλος Άτλαντας σηκώνεις το βάρος του κόσμου στους ώμους σου. Η δική σου ύβρις είναι μία ακόμα αποστασία. Είσαι ένας από εμάς, όχι όμως...