Οι αναγνώστες είπαν

Για το "ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ"


Τι θα γινόταν αν κάποιος ένωνε τη μοναξιά μιας σαραντάχρονης , επαγγελματικά καταξιωμένης γυναίκας που ζει μια ζωή με ωραίο περιτύλιγμα αλλά κενή από κάθε δυνατό συναίσθημα , και τις ανασφάλειες ενός εικοσιτριάχρονου άντρα; Ενός άντρα που ψάχνει τον εαυτό του αλλά και την αναγνώριση μέσα από τη δουλειά του . Σίγουρα ο συνδυασμός θα είναι εκρηκτικός , οι εντάσεις αναπόφευκτες , οι συγκρούσεις δεδομένες!
Εκείνη , η Αριάδνη διψάει για το μεγάλο έρωτα , το ανυπότακτο πάθος . Για την αγάπη που δεν έζησε ακόμα , αφού αναλώθηκε σε μία μέτρια χωρίς εντάσεις σχέση που το μόνο που της έδωσε ήταν ηρεμία τη στιγμή που στη ζωή της έλειπε η «φουρτούνα».
Εκείνος, ο Πέτρος πιο προσγειωμένος στα θέλω του . Θα την παρασύρει στον κόσμο του μυθιστορήματός του, το οποίο της στέλνει κομμάτι κομμάτι πάντα μαζί με ένα λευκό τριαντάφυλλο.
Οι δυο ιστορίες ,αυτή της Αριάδνης και του Πέτρου όσο και αυτή των ηρώων που πρωταγωνιστούν στο μυθιστόρημα του νεαρού άντρα , άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους. Μπλέκονται η μία μέσα στην άλλη αλληλοσυμπληρώνονται και δίνουν σε μας ένα υπέροχο αποτέλεσμα.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικό βιβλίο. Για δυο ανθρώπους πολύ διαφορετικούς , όχι μόνο ως προς την ηλικία τους και την οικονομική τους κατάσταση αλλά και τα θέλω και τις προταιρεότητές τους. Που είναι όμως τόσο δεμένοι και ενωμένοι που η θυελλώδης σχέση τους θα τους σημαδέψει για πάντα.
Δεν θα ήθελα να πω περισσότερα για την πλοκή του κειμένου θέλω να αφήσω τον αναγνώστη να εμβαθύνει σιγά σιγά στη ζωή αλλά και στη ψυχολογία των ηρώων. Να λύσει μόνος του το μυστήριο του τίτλου Έρωτας στο Καθρέφτη και να κατανοήσει πλήρως το νοημά του.
Σε αυτό θα βοηθήσει η απλή και λιτή γραφή της Αμανατίδου . Που σε πολλά σημεία αποκτά τρομερή ένταση και δυναμική και σε άλλα μια γλυκιά ποιητικότητα.
Δοσμένο από τη συγγραφέα που μας παρέχει αναπόφευκτα αλλά και τόσο φυσικά και όχι πιεστικά τροφή για πολλές σκέψεις . Καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα βιβλίο που μένει στο μυαλό αλλά και στη καρδιά για πολύ καιρό αφού το τελειώσεις.
Νικολέτα Κατσιούλη

Να κι ένα βιβλίο το οποίο αξίζει να σας ταξιδέψει στις διακοπές και να κάνετε παρέα με την Αριάδνη και τον Πέτρο. Μέσα από την ιστορία τους θα ανακαλύψετε πολλές ομοιότητες με τη δική σας ζωή και θα βρείτε τις απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα γύρω από τις σχέσεις. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 10/10. Καλογραμμένο, με γρήγορη πλοκή, δεν κουράζει, αντίθετα δίνει πολύ όμορφες εικόνες. Η υπόθεση: η Αριάδνη είναι ήδη γνωστή στον χώρο της συγγραφής. Στα σαράντα της χρόνια έχει τον κόσμο στα πόδια της, η ζωή της όμως είναι άδεια. Ο Πέτρος, φοιτητής Θεολογίας, παλεύει να τα βγάλει πέρα με τις αντιξοότητες του κόσμου των γραπτών ιδεών και της μυθοπλασίας.
Θα συναντηθούν, θα έρθουν πιο κοντά, θα ερωτευτούν. Αλλά τι είναι ο έρωτας; Για την Αριάδνη είναι το απόλυτο ιδανικό, το πάθος που θα ενώσει σώματα και ψυχές. Για τον Πέτρο είναι κάτι πιο γήινο. Διαφορετικές ηλικίες, εμπειρίες, τρόπος ζωής. 

Από Μαρία Κιούπτση στη σελίδα "Βιβλιοφάγοι"

Ένα βιβλίο δυο ιστορίες αγάπης συνδεδεμένες μεταξύ τους. Έντονα τα συναισθήματα γρήγορη πλοκή, έντονα γλαφυρός λόγος. Περιγραφές που κόβουν την ανάσα και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία σελίδα. Ένα ταξίδι αγάπης μέσα στην ρηχή και πεζή πραγματικότητα που σου υπενθυμίζει πως ακόμα σήμερα υπάρχουν θεσμοί αξίες συναισθήματα που αξίζει να επενδύσεις για να ζήσεις την ζωή σου. Ευχαριστώ για το όμορφο ταξίδι. Συγχαρητήρια
Ευφροσύνη Λιακοπούλου

Ένα τελείως διαφορετικό βιβλίο με συντρόφευε αυτές τις μέρες…… μου κέντρισε το ενδιαφέρον, πορεύτηκα με τους ήρωές του αλλά και του μυθιστορήματος του ήρωα «Πετράν». Χαρακτήρες που παλεύουν με τους δικούς τους δαίμονες και προσπαθούν να φτάσουν στη λύτρωση…. Όταν όμως έχεις να κάνεις με συγγραφείς… τι είδους λύτρωση θα είναι αυτή; Όταν επί μονίμου βάσεως τα γρανάζια του μυαλού κινούνται με χιλιάδες στροφές και η εσωτερική αναζήτηση επιβάλλει την εξωτερίκευση και την επίτευξη του στόχου; Του κάθε στόχου. Και με κάθε αντίτιμο. Όταν ο έρωτας είναι αυτός που «παίζει» με τις λέξεις και το μυαλό του συγγραφέα φτάνει στην απόλυτη κορύφωση και την δημιουργία….. αυτή που θα φτάσει στα χέρια μας και θα «ξεμυαλίσει» τον δικό μας νου!
Τι κάνεις όταν ο έρωτας σου χτυπά την πόρτα και είσαι σε συνεχή επαγρύπνηση παλεύοντας με τα θέλω, τα πρέπει και τα γιατί σου; Πώς αφήνεις τον έρωτα να σε πολιορκήσει και να σε παρασύρει αφήνοντας πίσω όλα όσα πάλεψες ή ακόμη και για να κατακτήσεις ηθελημένα ή να κατακτηθείς…… και να ορθοποδήσεις ξανά θέτοντας νέους στόχους…..
Κατακτητής ή κατακτημένος; Γιατί ένας «εγωϊσμός» είναι πάντα μεγάλο αγκάθι σε μια σχέση.
Έρωτας στον καθρέφτη….. ένα παιχνίδισμα του λόγου για όλα όσα μας προσφέρονται, το πώς τα αντιλαμβανόμαστε και το πώς τελικά πράττουμε ο καθένας σύμφωνα πάντα με τα δικά του στάνταρτς. Ρίξτε μια ματιά στον καθρέφτη σας…. Και δείτε με τα δικά σας μάτια όλα όσα σας προσφέρονται αλλά και προσφέρετε εσείς οι ίδιοι!
Απλά υπέροχο! 
Καλοτάξιδο Ευρυδίκη μου, κάθε σου πόνημα και ένα νέο υπέροχο και συναρπαστικό ταξίδι!
Efi White Tiger

«Έρωτας στον καθρέφτη» ένα όμορφο μυθιστόρημα έντεχνα περασμένο μέσα σε ένα άλλο. Το διάβαζα γύρω απ’ τις μέρες του αγίου Βαλεντίνου, λίγο-λίγο, σαν πολύτιμη σοκολάτα που δεν ήθελα να τελειώσει. Κράτα λίγο και για αύριο, έλεγα. Κι όταν έφαγα πια και το τελευταίο κομμάτι της, έμεινα να απολαμβάνω τη γλύκα και να αναπλάθω την ιστορία στο μυαλό μου και τις υπόλοιπες μέρες σαν από ανάγκη.
Κύκλοι μέσα σ’ ένα μεγαλύτερο κύκλο που είναι η ίδια η ζωή, η ζωή όλων των ανθρώπων, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η συγγραφέας.
Καλοτάξιδο Ευρυδίκη.

Ελένη Γαληνού, συγγραφέας

"Το διάβασα ήδη!!γρήγορη πλοκή, μικρά κεφάλαια (άρα καθόλου κουραστικό για μας που διαβάζουμε βράδυ), και μάλιστα με διπλή ιστορία που μας εξιστορεί ο αγαπημένος Πέτρος!!Αξίζει να υπάρχει σε κάθε βιβλιοθήκη. ΥΓ. κα Αμανατίδου περιμένω με αγωνία την ιστορία του Πέτρου σε βιβλίο...
Maria Kiouptsi

Ο «Έρωτας στον καθρέφτη» είναι ουσιαστικά δύο βιβλία: η ιστορία της Αριάδνης και του Πέτρου και η ιστορία του Ιάσονα και της Γλαύκης, που διηγείται ο Πέτρος στην Αριάδνη… Τέσσερις χαρακτήρες δομημένοι ο καθένας με τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά… δύο πλοκές που δεν έχουν κοινό γνώμονα, παρά το ταξίδι που μας χαρίζουν… Κάθε περιγραφή σε βάζει πραγματικά μέσα στο κείμενο… άκουγα τη βροχή… έβλεπα το ηλιοβασίλεμα στην Ίσκια, ενώ κάποιες σκηνές σε παραλία με έβγαλαν τόσο πολύ από την πραγματικότητα, που όταν κατέβαινα από το λεωφορείο (όπου διάβαζα, μέχρι να φτάσω στη δουλειά μου), νόμιζα ότι θα πατήσω στην αμμουδιά!! Λίγοι συγγραφείς έχουν καταφέρει να με επηρεάσουν τόσο... Οι δε ιστορίες είναι καλογραμμένες κι εξελίσσονται ακριβώς όπως ήλπιζα… Δεν υπάρχουν περιττές αερολογίες… οι περιγραφές είναι μαγικές, τόσο που ένα απλό τριαντάφυλλο στα μάτια της συγγραφέως γίνεται πραγματικό τραγούδι με αστερόσκονη και ανείπωτη μυρωδιά!!!!!!!!!!!! Ανυπομονώ να ταξιδέψω με τα προηγούμενα βιβλία της Ευρυδίκης… Συγχαρητήρια για τον Έρωτα και πραγματικά καλοτάξιδο!!!!!!!!

Liana Tz

ΕΝΑ ΜΥΘΙΣΤΌΡΗΜΆ ,ΜΕ ΔΥΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ! ΑΥΤΉ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΊ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΜΕΣΑ Σ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ,ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ,ΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ!Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΥΤΗ,ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΗ! Ο ΕΡΩΤΑΣ ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ,ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΝΕΣΕΙ!ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ,ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΟΥΜΕ ,ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ!ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΔΡΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ!ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΟΡΕΙΑΣ ΜΑΣ,ΜΕ ΣΩΣΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ,ΧΩΡΙΣ ΚΕΝΟΤΗΤΕΣ!ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ,ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ,ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΑ, ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΛΕΥΚΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΜΕ ΝΑ ΝΑ ΑΝΘΙΣΟΥΝ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΑΓΚΑΘΙΑ ,ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΘΟΛΩΣΕΙ!
Ρίτα Λαψανά

Για το "Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΣΤΟ ΦΑΡΟ"

Προσοχή! Μην ξεκινήσεις αυτό το βιβλίο αν δεν έχεις χρόνο να του αφιερώσεις. Θα δυσκολευτείς να το αφήσεις αφότου αρχίσεις να το διαβάζεις. Μπορεί η ιστορία να ξετυλίγεται ομαλά, χωρίς κοιλιές, αλλά σε κάθε σελίδα ανακαλύπτεις μια νέα πτυχή της ιστορίας και της ίντριγκας, που δεν εξαντλείται παρά στην τελευταία σελίδα του βιβλίου.Ελπίζω μια μέρα να το δούμε και σαν ταινία.
Στέφανος Λίβος, συγγραφέας.

Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ τετριμμένες φράσεις, αλλά αυτό το βιβλίο το διάβασα απνευστί. Η γρήγορη, αγωνιώδης πλοκή και οι γοητευτικοί χαρακτήρες με τράβηξαν σαν μαγνήτες. Μέσα σε ένα ευρύτερο ιστορικό πλαίσιο, η συγγραφέας αφήνει στην πρωταγωνίστρια την αρχή του νήματος μέσα από ψήγματα παρελθόντος για να ακολουθήσει, σαν σε αστυνομικό θρίλερ. Η ίδια η Ελένα Στολτς είναι μια πρωταγωνίστρια αντισυμβατική, που σε κάνει να την ερωτεύεσαι και να την ακολουθήσεις τυφλά ως το τέλος. Λάτρεψα την περιήγηση στην Ήπειρο, την ομορφιά και οικονομία του λόγου της συγγραφέως, τον τρόπο αφήγησης που έχει μια ξεχωριστή ταυτότητα, άκρως ιδιαίτερη και υπνωτιστική. Προσωπικά με ξένισε -με ευχάριστο τρόπο- στην αρχή, κι αυτό ήταν εν τέλει που με καθήλωσε.
Άρτεμις Βελούδου-Αποκότου, συγγραφέας. 

Ένας σφραγιδόλιθος του 15ου αιώνα, οικογενειακό κειμήλιο ενός Ιταλού ζωγράφου, ο οποίος ήταν και κατάσκοπος κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι η αιτία να γυρίσει η Ελένα Στολτς στα μέρη όπου γεννήθηκε, καθώς επίσης και η τελευταία επιθυμία της μητέρας της. Αθώοι και ένοχοι, μυστικά, παρανομίες, σκάνδαλα και ανείπωτοι έρωτες μπλέκονται σε ένα γοητευτικό γαϊτανάκι που δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα σε αυτό το συναρπαστικό μυθιστόρημα της Ευρυδίκης Αμανατίδου, το οποίο με κέρδισε από τις πρώτες σελίδες.
Η συγγραφέας καταφέρνει να μπαίνει στο πετσί του κάθε ήρωά της και να τον παρουσιάζει ανάγλυφο, ώστε και ο αναγνώστης με τη σειρά του να "βλέπει" ολοζώντανους μπροστά του τους χαρακτήρες αυτής της συγκλονιστικής ιστορίας που ενώνει τις μοίρες τεσσάρων οικογενειών σε ένα θανατηφόρο λαβύρινθο, οδηγώντας μέσα από ένα ταξίδι γεμάτο ανατροπές και αγωνία, στην τελική λύτρωση...
Περιμένω, πλέον, ανυπόμονα να πιάσω στα χέρια μου και άλλα βιβλία της χαρισματικής συγγραφέα... Συγχαρητήρια, κυρία Αμανατίδου, πάντα επιτυχίες!

Χριστίνα Ζαχαρίου

Για τη "ΣΙΩΠΗΛΗ ΠΕΤΡΑ"
Ένα όμορφο ταξίδι στα γαλάζια νερά του Αιγαίου έφτασε στο τέλος του. Μια ιστορία γεμάτη μυστήριο με σκηνές τόσο ανατρεπτικές όσο και το περιβάλλον που διαδραματίζονται. Συναισθήματα μπερδεμένα, ανάμικτα. Οι ίντριγκες, τα μυστήρια, οι έρωτες ανάμεσα στα αρχαία ευρήματα του νησιού συνθέτουν ένα μοναδικό πορτρέτο ομορφιάς. Η γρήγορη εναλλαγή των σκηνών και των συναισθημάτων κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον. Συγχαρητήρια στον συγγραφέα.
Ευφροσύνη Λιακοπούλου

Πολύ ωραίο βιβλίο.Από την αρχή έως το τέλος.Άψογη γραφή,ωραίοι διάλογοι.Μια ενδιαφέρουσα ιστορία με πολλές ανατροπές,ποικίλα συναισθήματα αλλά και ωραίες διαδρομές.Συγχαρητήρια στην κυρία Αμανατίδου και εύχομαι η δημιουργικότητά της να μην την εγκαταλείψει ποτέ.
Georgette Ioannitca

Για το "Η ακριβή ανάσα του νερού"

Ένα μυθιστόρημα που ενώ δίνει την αίσθηση στην αρχή ότι πρόκειται για ένα ημερολόγιο με τα συναισθήματα και τις σκέψεις ενός ερωτευμένου κοριτσιού που έχει σαν όνειρο να γίνει ηθοποιός, καταφέρνει μέσα από συνεχείς ανατροπές, αποκαλύψεις, δέσμες φωτός σε σκοτεινά μυστικά, να κερδίσει την προσοχή του αναγνώστη και να κεντρίσει το ενδιαφέρον του μέχρι την τελευταία πρόταση. Οι ήρωες, θύματα επιλογών άλλων, στέκονται στα πόδια τους και μάχονται για να πετύχουν τους στόχους τους, προσπαθώντας να κλείσουν τις πληγές του παρελθόντος. Πληγές που κλείνουν καθώς πλησιάζουν στην αλήθεια, η αποκάλυψη της οποίας απαιτεί συνεργασία, εμπιστοσύνη και αλληλοσεβασμό. Οι ζωές των χαρακτήρων υφαίνονται με έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο σε ένα υφαντό ξεθωριασμένο στο κέντρο του από το ένοχο παρελθόν και πολύχρωμο στις άκρες του από τη λύτρωση του παρόντος. Μέσα από έναν καλά κρυμμένο θησαυρό που απαιτεί πολλά περισσότερα από έναν χάρτη με σύμβολα και οδηγίες για να βρεθεί, οι πρωταγωνιστές βρίσκουν το θησαυρό που ο καθένας κρύβει μέσα του: την αγάπη για τη ζωή όπως οι ίδιοι θέλουν να καθορίσουν.
Ηρακλής Λαμπαδαρίου, φιλόλογος, εκδόσεις Σαΐτα.

Για το "Στη Μεσόγειο κολυμπούν παράξενοι θεοί"

Το αγαπημένο μου μυθιστόρημα!
Καθηλωτικό,χορταστικό,κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο σε κάθε σελίδα,καθώς δεν αναλώνεται σε κουραστικές ή άκαιρες ποιητικές περιγραφές-εδώ οι καταστάσεις μιλάνε από μόνες τους,συναισθήματα και εξελίξεις υφαίνονται με τον τρόπο που τους πρέπει,με λέξεις απλές αλλά μεστές νοήματος και με συνυποδηλώσεις.
Η πλοκή και οι συνεχείς ανατροπές θα σας αφήσουν άφωνους.Οι χαρακτήρες είναι πλήρως ανεπτυγμενοι και γοητευτικοί,άνθρωποι που θα μπορούσαμε να συναντήσουμε στη ζωή μας,που θα θέλαμε να συναντήσουμε ή που ταυτιζόμαστε μαζί τους .Δεν έχω λόγια να εκφράσω το θαυμασμό μου για το τάλαντο της συγγραφέως!
Angela Ottimo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χάρης Γαντζούδης: Τραύματα

Μου αρέσουν τα λόγια τα απλά και ουσιώδη. Μου αρέσουν οι ανεπιτήδευτοι άνθρωποι, αυτοί που αποφεύγουν τα στολίδια και τον βερμπαλισμό, που ό...