Άποψη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής |
Το φυσικό φως δίνει μια άλλη διάσταση στον χώρο της Εθνικής Βιβλιοθήκης |
Η εποπτεία του χώρου του Πάρκου από τόσο ψηλά εντυπωσιάζει. Όλα είναι φυτεμένα, προσεγμένα, περιποιημένα. Περιδιαβαίνοντας αυτόν τον χώρο αναψυχής, το μάτι σταματάει στον λαβύρινθο, που είναι επίπεδος και όχι σαν αυτούς που συναντάμε σε αγγλικές επαύλεις.
Η κατατοπιστική ταμπέλα ενημερώνει τον επισκέπτη ότι ο λαβύρινθος είναι μέσο για να γνωρίσει κανείς τον εαυτό του και όχι για να χαθεί. Πιο κάτω, το ξέφωτο καλεί μικρούς και μεγάλους να χαλαρώσουν, να παίξουν ή και να ασκηθούν. Οι κούνιες, η τσουλήθρα, τα ζωάκια της παιδικής χαράς είναι ξύλινα, άλλη μια οικολογική καινοτομία.
Οι πίδακες νερού δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουν κανέναν αδιάφορο. Τους πιο ζεστούς μήνες, πολλοί είναι αυτοί που ξυπόλυτοι τρέχουν ανέμελα ανάμεσά τους. Λίγο πιο πέρα υπάρχουν μεγάλες σκακιέρες εδάφους και μικρότερες επιτραπέζιες, για όσους θέλουν να ακονίσουν το μυαλό τους κάτω από τα σκιερά δέντρα.
Και φυσικά δεν θα μπορούσα να παραλείψω το Κανάλι, με μήκος 400 μέτρα και πλάτος 30, όπου μπορεί κανείς να επιδοθεί σε ιστιοπλοΐα ή καγιάκ.
Κάθε γωνιά του Πάρκου κρύβει μία έκπληξη, αλλά τι έκπληξη θα ήταν αν σας τα έλεγα όλα από εδώ; Στην πρώτη ευκαιρία επισκεφτείτε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Νομίζω πως ο καθένας θα βρει κάτι που θα τον συναρπάσει εκεί.
Υ.Γ. Μην παραλείψετε να δείτε το ασημένιο κύπελλο που ο Σπύρος Λούης κατέκτησε ως νικητής του Μαραθωνίου στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα, το 1896. Το ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" πλειοδότησε στη δημοπρασία του οίκου Κρίστις και πλέον το κύπελλο εκτίθεται μόνιμα στο ΚΠΙΣΝ και ο κάθε επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να το θαυμάσει μαθαίνοντας παράλληλα και την ιστορία του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου