Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Εβδομάδα Διάβασε ένα ebook 7-13 Μαρτίου 2021

 Από την Κυριακή 7 Μαρτίου έως το Σάββατο 13 Μαρτίου είναι και φέτος η εβδομάδα Διάβασε ένα  ebook και στη χώρα μας και διεθνώς. 
Στην Ελλάδα η πρώτη συστηματική προσπάθεια για οργάνωση της συγκεκριμένης εβδομάδας έγινε το 2013 με πρωτοβουλία του eAnagostis.gr και η συμμετοχή είχε υπάρξει μεγάλη. Οι στόχοι της εβδομάδας είναι: να ενημερώσει τους αναγνώστες για τα ψηφιακά βιβλία, να τους ενθαρρύνει να τα διαβάσουν και να ενθαρρύνει εκδότες, συγγραφείς, βιβλιοπωλεία και κατασκευαστές συσκευών να προσφέρουν αυτό το επταήμερο δωρεάν ή με μεγάλη έκπτωση ebooks και συσκευές ανάγνωσης. 
Ο καθένας μας μπορεί να δώσει το "παρών" είτε διαβάζοντας ένα ψηφιακό βιβλίο, είτε προτείνοντας ψηφιακά βιβλία σε αναγνώστες είτε χρησιμοποιώντας το ιστολόγιό του ή τα κοινωνικά δίκτυα για να κάνει μια σχετική με τα ψηφιακά βιβλία ανάρτηση είτε διοργανώνοντας μια συζήτηση πάνω στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ψηφιακού βιβλίου. Ακόμα μπορείτε να κάνετε τη δική σας δημοσκόπηση σχετικά με το πώς και τι διαβάζει το αναγνωστικό κοινό στη χώρα μας και ποια είναι η άποψή του για το ψηφιακό  βιβλίο γενικότερα. 
Μπορείτε επίσης να εκδόσετε το δικό σας ψηφιακό βιβλίο. Η Ανοικτή Βιβλιοθήκη, που δημιουργήθηκε το 2010 και αποτελεί ένα αποθετήριο με χιλιάδες ελληνικά ψηφιακά βιβλία τα οποία  διατίθενται νόμιμα και ελεύθερα στο διαδίκτυο, έχει αναλυτικές και πολύ εύχρηστες οδηγίες σχετικά με την έκδοση ενός ebook εδώ
Οι εκδόσεις Σαϊτα που δημιουργήθηκαν το 2012 έχουν επίσης να προσφέρουν εκατοντάδες ελεύθερα ψηφιακά βιβλία και ελληνικά  και ξενόγλωσσα
Στο eAnagostis.gr θα βρείτε πολύτιμες πληροφορίες για τον κόσμο του ψηφιακού βιβλίου, αλλά και για τις δράσεις της συγκεκριμένης εβδομάδας. 

Ευκαιρία να θυμηθούμε  πως ένα βιβλίο μπορεί να διαβαστεί εξίσου και σε έντυπη και σε ψηφιακή μορφή. Προσωπικά η ψηφιακή μορφή με κερδίζει όλο και περισσότερο. Ένας καλός ψηφιακός αναγνώστης δίνει απεριόριστες δυνατότητες στην ανάγνωση και τα τελευταία οκτώ χρόνια δεν αποχωρίζομαι τον Kobo μου, τον οποίο θεωρώ πολύτιμο απόκτημα. 
Πέραν όμως της εβδομάδας αυτής, διαβάζουμε βιβλία όλο  τον χρόνο, γιατί η ανάγνωση είτε ενός ψηφιακού είτε ενός έντυπου βιβλίου είναι το οξυγόνο της ζωής μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημήτρης Νίκου: Οδοιπόρος

  Σαν άλλος Άτλαντας σηκώνεις το βάρος του κόσμου στους ώμους σου. Η δική σου ύβρις είναι μία ακόμα αποστασία. Είσαι ένας από εμάς, όχι όμως...