Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ταξίδι με ένα χαρτονόμισμα

Αν σας αρέσουν τα ταξίδια, να κάτι που θα σας συναρπάσει. Μιλάω βέβαια για το νέο ταξίδι των λέξεων στο οποίο μας προσκαλούν οι εκδόσεις Σαΐτα. Μία σειρά διηγημάτων θα αποτελέσουν ένα ψηφιακό βιβλίο το οποίο θα πετάξει ελεύθερα στο διαδίκτυο.

Το θέμα των διηγημάτων είναι σε γενικές γραμμές οι περιπέτειες ενός χαρτονομίσματος από τη μία τσέπη στην άλλη. Το τι μεσολαβεί επαφίεται στην φαντασία του καθενός. Σίγουρα πάντως η πορεία των λέξεων στο διαδίκτυο μετά από την ψηφοφορία των αναγνωστών θα μας φέρει σε επαφή με διηγήματα διαφορετικού ύφους και στυλ που θα ζωντανέψουν τη …φωνή του χρήματος.

Η αλήθεια είναι πως είμαι πολύ περίεργη να δω την υλοποίηση του νέου διαδικτυακού σχεδίου. Η μέχρι τώρα εις γάμου κοινωνία πολλών δημιουργών μαζί έφερε αισιόδοξα μηνύματα και στο χώρο της γραφής αλλά και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών.

Για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει λεπτομέρειες για τους όρους και τα στάδια του διαγωνισμού, ο σύνδεσμος είναι http://www.saitapublications.gr/2012/08/opencall.html

Και αν θέλετε να γνωρίσετε τον νέο εκδοτικό οίκο http://www.saitapublications.gr/

2 σχόλια:

  1. Πόσα αλήθεια, ενδιαφέροντα συμβαίνουν συνεχώς στο χώρο των βιβλίων, πόσο μάλλον σ' εκείνα τα ψηφιακά που ολοένα κερδίζουν μερίδιο στην αγορά. Άκρως ενδιαφέρον το θέμα. Πάω να ενημερωθώ για τις λεπτομέρειες.

    Καλησπέρα, Ευρυδίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Νίκο! Είναι αχανής αλλά πολύ ενδιαφέρων ο χώρος του διαδικτύου. Όσο για την προσπάθεια ανάδειξης του ψηφιακού, αξίζει και οι δημιουργοί και οι αναγνώστες να ασχοληθούν περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημήτρης Νίκου: Οδοιπόρος

  Σαν άλλος Άτλαντας σηκώνεις το βάρος του κόσμου στους ώμους σου. Η δική σου ύβρις είναι μία ακόμα αποστασία. Είσαι ένας από εμάς, όχι όμως...