Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Tweet stories: Λογοτεχνία σε 140 χαρακτήρες

Προ καιρού είχα παρουσιάσει στο ιστολόγιό μου τον διαγωνισμό των μικροδιηγημάτων που τότε βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη. 371 από τις εκατοντάδες συμμετοχές επιλέχτηκαν για να γεμίσουν τις σελίδες του ψηφιακού βιβλίου Tweet stories: Λογοτεχνία σε 140 χαρακτήρες το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε ελεύθερα και δωρεάν http://www.openbook.gr/2012/03/tweet-stories.html. Εμπνευστής της προσπάθειας αυτής ο Γιάννης Φαρσάρης που εισάγει πάντα καινά δαιμόνια. Στον ίδιο οφείλεται και η επιμέλεια της έκδοσης με την υποστήριξη της http://www.openbook.gr/ και ένα εντυπωσιακό εξώφυλλο από τον Στέλιο Καλογεράκη.

Ο προβληματισμός του όλου σχεδίου ήταν το αν μπορεί η λογοτεχνία να λειτουργήσει στο ασφυκτικό πλαίσιο της πολύ μικρής φόρμας που χαρακτηρίζει τις αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, όπως επισημαίνει στον πρόλογό του ο ίδιος ο Γιάννης Φαρσάρης.

Η απάντηση είναι οι ψηφιακές σελίδες που ο καθένας μας έχει τη δυνατότητα να ξεφυλλίσει και να απολαύσει πραγματικά την εφευρετικότητα του ανθρώπινου νου.

371 τα επιλεγέντα μικροδιηγήματα από την πένα γνωστών ή και πρωτόπειρων γραφέων με το δικό του στυλ και ύφος το καθένα.

Τρυφερότητα και ευαισθησία, ο κυνισμός της πραγματικότητάς μας, το κυνήγι της χίμαιρας, ειρωνεία, χιούμορ, συγκίνηση, άλλοτε σαν γνωμικά ή μικρά ανέκδοτα, άλλοτε σαν ποιήματα, σαν αφορισμοί, σημερινά παραμύθια, απλές διαπιστώσεις έντεχνα διατυπωμένες. 371μικροδιήγηματα που δίνουν άφθονα ερεθίσματα στον αναγνώστη τους.

Το νούμερο 14 είναι η δική μου συμμετοχή. Θέλω και από εδώ να ευχαριστήσω τον Γιάννη Φαρσάρη και φυσικά όλους τους συνοδοιπόρους συμμετέχοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημήτρης Νίκου: Οδοιπόρος

  Σαν άλλος Άτλαντας σηκώνεις το βάρος του κόσμου στους ώμους σου. Η δική σου ύβρις είναι μία ακόμα αποστασία. Είσαι ένας από εμάς, όχι όμως...