Κυριακή, 20 Μαΐου 2012

Η πρόκληση της λιτής γραφής από το Tweet stories

Ένα πρωτοποριακό τιτίβισμα είναι η πρόσκληση του διαγωνισμού Tweet stories:Λογοτεχνία σε 140 χαρακτήρες. Πρόσκληση και πρόσκληση να δοκιμάσουμε δύο πράγματα: κατά πόσον υπάρχουν όρια στα ολοκληρωμένα νοήματα και σε ποιο βαθμό αλήθεια το διαδίκτυο έχει μπει στη ζωή μας.

Υπέρμαχος του διαδικτύου και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών με την προϋπόθεση πάντα της αναφοράς πηγής και δημιουργού, βρίσκω την όλη ιδέα εξαιρετικά πρωτοποριακή. Εξάλλου η Ανοικτή βιβλιοθήκη http://www.openbook.gr/, μας έχει δώσει πολλές εκπλήξεις.

Μέχρι τις 31 Μαΐου 2012 γράφουμε ένα ολοκληρωμένο μικροδιήγημα με ελεύθερο θέμα μέχρι 140 χαρακτήρες, όπως ακριβώς γίνονται οι αναρτήσεις στο Twitter ή όπως γίνεται η καταμέτρηση χαρακτήρων στο Word και το στέλνουμε με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση tweet.stories.gr@gmail.com για να υποβάλλουμε συμμετοχή στην ψηφιακή συλλογή TWEET STORIES

http://www.openbook.gr/2012/03/tweet_stories.html και εδώ μπορούμε να δούμε περισσότερες πληροφορίες και να κατανοήσουμε τι είναι το περιβόητο μικροδιήγημα.

Τα καλύτερα μικροδιηγήματα που θα επιλεγούν, θα εκδοθούν από την ανοικτή βιβλιοθήκη OPENBOOK [www.openbook.gr] σε ψηφιακό βιβλίο (e-book), που θα διατεθεί ελεύθερα στο διαδίκτυο με άδεια Creative Commons.

Ας απαντήσουμε λοιπόν στην πρόσκληση δοκιμάζοντας τον εαυτό μας. Πόσο λιτοί και αποτελεσματικοί μπορούμε να είμαστε στην γραπτή εκφορά του λόγου; Μπορούμε να κοινωνήσουμε αυτό που έχουμε κατά νου με δυο τρεις το πολύ προτάσεις; Είμαστε ικανοί να χαρίσουμε την ιστορία μέσα στην ιστορία; Μπορούν μερικές μόνο λέξεις να ταξιδέψουν τον αναγνώστη τους έτσι όπως ένα συνηθισμένης έκτασης διήγημα το καταφέρνει;

Ουκ εν τω πολλώ το ευ πιστεύω πάντα, οπότε ακονίζουμε την πένα και το μυαλό μας και δηλώνουμε συμμετοχή για να αποδείξουμε ότι ακόμη και ελάχιστες λέξεις αποδίδουν μέγιστα νοήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου